Op een ochtend vroeg in de zomer

Op een ochtend vroeg in de zomer
Auteur: 
Toon Tellegen
Illustraties: 
Sylvia Weve
Leeftijdsgroep: 
5+

In zijn onnavolgbare filosofische stijl, schrijft Toon Tellegen opnieuw een 25-tal originele gedachten neer, aan de hand van enkele heel speciale dieren. Het hoeven in de kinderboeken gelukkig niet altijd beren, wolven en konijnen te zijn... deze dieren en hun avonturen zijn tijdloos en leeftijdloos. Komt er nog bij dat er illustraties aan toegevoegd zijn, die ieder verhaaltje een extraatje bieden. De prachtige tekeningen zijn gedetailleerd, grappig, bevreemdend op de manier van M.C. Escher, met speciale perspectieven en terugkerende motieven. Met dit boek kan je alle kinderen laten kennismaken met belangrijke kunstvormen: het woord en de beeldende kunsten, op een uitermate toegankelijke manier. We zijn ervan overtuigd dat de fantasie van de lezers van dit boek zal geprikkeld worden, door de beer die een feest geeft zonder aanleiding en hiervoor vele taarten bakt, door de das die zoveel kamers heeft in zijn huis, dat hij zijn bezoeker niet meer terugvindt, door de leeuw die vindt dat zijn gebrul niet bij de rest van zijn overrompelende schoonheid past,... kortom, dit boek is een aanrader voor kinderen van 5 tot 95 jaar, die graag hun gedachten de vrije loop laten.

Add to iWish

Andere tips

 • Ik ben heel veel liefde

  ik ben heel veel liefde

  6-10 jaar
  Een delicaat cadeauboek voor jonge ouders en kinderen, over de onnoemlijke liefde tussen ouder en kind.
 • Mam, doe normaal!

  Mam, doe normaal!

  5-8 jaar (en eigenlijk ook 13-15 jaar :-) )
  Normaal doen, is dat ├ęcht nodig? Voor Zola wel, want de juf komt bij hen thuis op bezoek... maar gaat dat wel lukken voor haar mama?
 • Mjam!

  Mjam!

  3-5 jaar
  Delen is moeilijk, als je niet meteen ziet wat je ervoor terug krijgt... zo ook voor Mjam de Cavia. Ze eet zodanig graag, met smaak en overgave, dat ze zich niet kan voorstellen dat lekkers te delen met Mick de Muis.
 • Biets gebeurd

  Niets gebeurd

  4-8 jaar
  Saai. Dat woord schijnen kinderen al van jongs af aan gratis te gebruiken. Zo ook Saar en Niek uit dit verbluffend mooi geïllustreerde prentenboek.
 • Een heel bijzonder meisje

  Een heel bijzonder meisje

  15+
  Opgroeien in een sekte, een boek met een heel bijzonder thema.