Kijk naar jezelf!

Kijk naar jezelf!
Auteur: 
Floortje Zwigtman
Illustraties: 
Ype Driessen
Leeftijdsgroep: 
10+

Voor grotere kinderen vind je zelden boeken met foto's erin, dus enkel om die reden is het al een aanrader! Dit gemakkelijk leesbare boekje, zet op heldere wijze uiteen wat pesten is en wat je eraan kan doen. Ook de veel voorkomende goede raad van leerkrachten en ouders, wordt in het perspectief van slachtoffer geplaatst. De vormgeving is erg tof gedaan, met foto's, met briefjes, met smsjes,... hoewel het geen gloednieuwe uitgave is, lijken de foto's en het taalgebruik toch nog hip. Het is bovendien spannend geschreven én je kan er iets van leren.

Add to iWish

Andere tips

 • Ik ben heel veel liefde

  ik ben heel veel liefde

  6-10 jaar
  Een delicaat cadeauboek voor jonge ouders en kinderen, over de onnoemlijke liefde tussen ouder en kind.
 • Mam, doe normaal!

  Mam, doe normaal!

  5-8 jaar (en eigenlijk ook 13-15 jaar :-) )
  Normaal doen, is dat écht nodig? Voor Zola wel, want de juf komt bij hen thuis op bezoek... maar gaat dat wel lukken voor haar mama?
 • Mjam!

  Mjam!

  3-5 jaar
  Delen is moeilijk, als je niet meteen ziet wat je ervoor terug krijgt... zo ook voor Mjam de Cavia. Ze eet zodanig graag, met smaak en overgave, dat ze zich niet kan voorstellen dat lekkers te delen met Mick de Muis.
 • Biets gebeurd

  Niets gebeurd

  4-8 jaar
  Saai. Dat woord schijnen kinderen al van jongs af aan gratis te gebruiken. Zo ook Saar en Niek uit dit verbluffend mooi geïllustreerde prentenboek.
 • Een heel bijzonder meisje

  Een heel bijzonder meisje

  15+
  Opgroeien in een sekte, een boek met een heel bijzonder thema.