Een heel bijzonder meisje

Een heel bijzonder meisje
Auteur: 
Anna Van Praag
Leeftijdsgroep: 
15+

Dit boek wil je in één ruk uitlezen. De schrijfstijl is erg intrigerend, bevreemdend en spannend. De hoofdpersoon Alicia leidt een dubbelleven en wordt in een sekte betrokken bij allerlei rituelen waarvoor je haal als lezer wil waarschuwen. Er zijn expliciete seksuele passages in het boek en je voelt als het ware overal de dreiging, zelfs als het meisje liefelijke taferelen beleeft. Het doorlopende thema is de tegenstelling: geluk-verdriet, liefde-haat, gewoon-bijzonder,... waardoor je dit boek nooit opzij kan leggen zonder het gevoel van vertwijfeling! 

Add to iWish

Andere tips

 • Ik ben heel veel liefde

  ik ben heel veel liefde

  6-10 jaar
  Een delicaat cadeauboek voor jonge ouders en kinderen, over de onnoemlijke liefde tussen ouder en kind.
 • Mam, doe normaal!

  Mam, doe normaal!

  5-8 jaar (en eigenlijk ook 13-15 jaar :-) )
  Normaal doen, is dat écht nodig? Voor Zola wel, want de juf komt bij hen thuis op bezoek... maar gaat dat wel lukken voor haar mama?
 • Mjam!

  Mjam!

  3-5 jaar
  Delen is moeilijk, als je niet meteen ziet wat je ervoor terug krijgt... zo ook voor Mjam de Cavia. Ze eet zodanig graag, met smaak en overgave, dat ze zich niet kan voorstellen dat lekkers te delen met Mick de Muis.
 • Biets gebeurd

  Niets gebeurd

  4-8 jaar
  Saai. Dat woord schijnen kinderen al van jongs af aan gratis te gebruiken. Zo ook Saar en Niek uit dit verbluffend mooi geïllustreerde prentenboek.
 • Dingen uitlegger

  Dingen uitlegger. Ingewikkelde zaken in gewone taal.

  12+
  Dit boek had al lang moeten bestaan... zodat grote mensen zich in het diepste geheim kunnen bijscholen!