Dingen uitlegger. Ingewikkelde zaken in gewone taal.

Dingen uitlegger
Auteur: 
Randall Munroe
Illustraties: 
Randall Munroe
Leeftijdsgroep: 
12+

in dit super gedetailleerde unicolor boek, worden enkele wetenschappelijke en technische dingen uitgelegd, in heel begrijpelijke taal, waaraan de meeste volwassen mensen zich zelfs niet wagen! Hoe werkt een magnetron, wat zijn tektonische platen en hoe kan een helikopter vliegen? Een met zorg en detail uitgegeven boek, waarvan je enkel kan hopen dat er een hele serie van gemaakt wordt! Op die manier is het zalig, om de tabel van Mendeljev te leren of de vaatwasser te moeten vullen of leeghalen... ingewikkelde mechanismen en aspecten van de natuur worden wel eenvoudig uitgelegd, maar toch niet dermate simpel dat het de waarheid of de complexiteit oneer aandoet.

Add to iWish

Andere tips

 • Ik ben heel veel liefde

  ik ben heel veel liefde

  6-10 jaar
  Een delicaat cadeauboek voor jonge ouders en kinderen, over de onnoemlijke liefde tussen ouder en kind.
 • Mam, doe normaal!

  Mam, doe normaal!

  5-8 jaar (en eigenlijk ook 13-15 jaar :-) )
  Normaal doen, is dat ├ęcht nodig? Voor Zola wel, want de juf komt bij hen thuis op bezoek... maar gaat dat wel lukken voor haar mama?
 • Mjam!

  Mjam!

  3-5 jaar
  Delen is moeilijk, als je niet meteen ziet wat je ervoor terug krijgt... zo ook voor Mjam de Cavia. Ze eet zodanig graag, met smaak en overgave, dat ze zich niet kan voorstellen dat lekkers te delen met Mick de Muis.
 • Biets gebeurd

  Niets gebeurd

  4-8 jaar
  Saai. Dat woord schijnen kinderen al van jongs af aan gratis te gebruiken. Zo ook Saar en Niek uit dit verbluffend mooi geïllustreerde prentenboek.
 • Een heel bijzonder meisje

  Een heel bijzonder meisje

  15+
  Opgroeien in een sekte, een boek met een heel bijzonder thema.